yogales 10 oktober 2012

 

1. Meditatie Meditatie 10
2. Tadasana Losmaakoefening 15
3. Boom Staande balanshouding 20
4. Viradrasana 2 Staande houding 25
5. Virahatapada janu sirsasana met armen achter rug als variatie Staande vooroverbuiging 30
6. Kat met sissen en tijger Losmaakoefening 35
7. Hond met als variatie 1 been omhoog Omgekeerde houding 40
8. Badha konasana met vlinderen Zittende houding 45
9. Brug Achteroverbuiging 50
10. Krokodil en heen en weer rollen Torsie 55
11 De iglo Ontspanning 75

De Iglo

Doel: bescherming, terugtrekken in jezelf, opladen

Eerst algemene ontspanning.

Stel je voor dat je in een zonovergoten sneeuwlandschap bent. Je ziet een iglo, zo’n huisje van sneeuw, met een opening die groot genoeg is om je gemakkelijk door te laten. Binnen heerste een gelijkmatige aangename temperatuur. Er schijnt een zacht diffuus licht. Alle invloeden van de buitenwereld storen je niet langer. De iglo is leeg, op een prettig wit bed na, waarop je heel comfortabel kunt liggen. Het bed voegt zich volledig naar je lichaam. Je ademt rustig in en uit en je adem heeft een kleur die op dit moment heel goed voor je is. Met je uitademing bekleedt je de binnenkant van je iglo, die daardoor nog prettiger en aangenamer wordt. He t is een helende plek, waar je volledig kunt opladen en herstellen van alle dingen van de dag. Je gedachten zijn kalm en rustig en is niets wat je stoort.

Dan valt je oog op een is in de wand, waar je een goddelijk beeldje ziet, een androgyne figuur, die alle mannelijke en vrouwelijke eigenschappen in zich verenigt. Je voelt de invloed. Ook in jou vloeien alle tegenstellingen samen, er ontstaat rust en wijsheid, waardoor je de juiste keuze s kunt maken.

Dan zie je in je iglo twee voorwerpen, een prachtig zwaard en een schitterende schaal. Uit deze twee voorwerpen dien je te kiezen, voordat je weer naar buiten gaat. Je maakt je keuze weloverwogen en heel vanzelfsprekend en gaat verkwikt naar buiten, wetend dat je altijd als dit nodig is weer terug kunt keren. Buiten is het prachtig, helder en fris. Met je voorwerp vervolg je je toch. Tot je verrassing verschijnt er dan an je linkerzijde en dier. Het kan zijn dat je verrast bent over het dier, of dat het dier verrast is over jou. Toch is dit dier jouw persoonlijke krachtdier. Het zal je helpen om je doelen te verwezenlijken, je beter en sterker te voelen,. Aan de sneeuwvlakte grenst een bos, waarin je een plek vindt om alles nog eens te overdenken. Je vlijt je neer op het zachte mos en slaapt en droomtx85..

Elke nacht als je in je bed stapt om te gaan slapen, kun je dit zelfde gevoel weer ervaren, zodat je de hele nacht vast en diep kunt slapen, zodat je de volgende morgen fit en verkwikt kunt opstaan. Zo fit en verkwikt dat je er nu al naar verlangt. |Ik zal je hierbij helpen door te tellen van 1 tot 5. Bij 5 ben je weer helemaal terug en fit, klaar helder wakker.