YOGA VAKANTIE IN ITALIxc3x8b

In augustus jl. ben ik een week te gast geweest bij Carla en Arno in Monte Velo bij het Gardameer in Italie (www.contessa.eu). Dit was een verwenweek met als hoogtepunt elke dag een les poweryoga.

Ik verbleef in een zeer recent opgeknapt landhuis Magna Zanga bovenop een berg met een weids uitzicht en veel zon. De dagen zagen er als volgt uit. Eerst uitslapen, daarna een ontbijtje en vervolgens een power-yoga les van 2,5 uur van Trude. De lessen waren leuk, maar ook pittig en grensverleggend. Power-yoga of ook wel Ashtanga-yoga genoemd, is een yoga waarbij in een flow met veel zonnegroeten diverse asanaxe2x80x99s in een vaste volgorde worden gedaan. Zie ook www.poweryoga.nl.

Na de yoga was er een uitgebreide Italiaanse lunch. De middag bestond uit lezen in de zon, wandelen, een massage of het Gardameer bezoeken. Ook het avondeten was weer verrukkelijk. Het was een zeer goede week om te ontstressen van mijn drukke leven in Nederland, maar ook een goede voorbereiding op de navolgende week bij de yogaconferentie in Zinal.