Ujjayi

Met de Ujjayi -ademhaling vernauw je de keel licht bij het in- en uitademen. Luister naar je ademhaling en focus je de geest wat een kalmerend effect heeft. Het geeft zowel kracht als ontspanning in het lichaam en een gevoel van balans. Voordelen zijn verbeteren van de concentratie, het creëren van ritme, het maakt het lichaam klaar voor het beoefenen van de houdingen, zorgt voor ontspanning, herkent je grenzen en verhoogt het zuurstofgehalte.

Met de Ujjayi-ademhaling vernauw je de keel en adem je in en uit. Stel je voor dat je hand een spiegeltje is en adem uit door de mond op je spiegeltje. Daarmee voel je de keel vernauwen en klink je als Darth Vader.

Yogales 25 oktober 2017

Nr. Omschrijving Min.
1.

Gewoon liggen

Liggen met 2 blokken onder je rug (restorative yoga)

10
2.

Losmaakoefeningen:

a.       Urdva prasrita padasan

Lig op rug, benen gebogen. Adem in en til beide armen omhoog en het rechterbeen. Adem uit en trek rechterknie naar de borst.

b.      Chakravakasana

Sta op handen en knieën en adem in verleng wervelkolom en til borstbeen op. Adem uit en buig voorover en adem rustig uit. 3 ademhalingen.

c.       Variant janu shirshasana

Kom zitten in stokhouding en buig rechterbeen. Adem in en strek beide armen boven hoofd. Adem uit buig zacht voorover met gebogen knie en zeg ‘om’. Houd 4 ademhalingen vast.

25
3.

Vinyasa zonnegroet in opties

Met Ujjayi ademhaling.

Hond

Hoge plank

Lage plank

Hond met het hoofd omhoog

35
4. Parsvotatansana met 2 blokken 40
5. Trikonasana met blok 45
6. Krokodil liggend 55
7. Savasana 75