Thuis

Hoe gaat het met jullie? Went het thuiszijn en/of thuiswerken of het hard werken in de vitale beroepen? Ik merk zelf dat het vele zitten kan leiden tot vastzittende schouders. Qua gevoelens gaat het soms alle kanten uit en dan helpt het mij om er bij te blijven ademen. Ik heb twee nieuwe filmpjes opgenomen. De eerste is een yogales voor de schouders. De tweede is een korte meditatie hoe om te gaan met gevoelens.

Tot slot een paar tips hoe yoga te integreren in je huidige dagelijkse leven:

  1. Zorg voor een rustige plek in huis waar je alleen kan zijn. Bijvoorbeeld de zolder of slaapkamer. Je hebt niet veel ruimte nodig. Of doe de yoga samen met je huisgenoten. Als je de yoga doet aan de hand van mijn filmpjes: kijk dan het filmpje op je laptop of tablet.
  2. Plan de yoga in je dag of week. Dus kies een moment dat je past. Dat kan de tijd zijn dat je normaal ook naar de yogales gaat, maar ook vroeg in de ochtend of na het werk.
  3. En voel je niet verplicht om yoga te doen. Als het beter voor je is om te gaan wandelen of te fietsen, is dat ook goed. Kijk wat je nu nodig hebt. En als je toch graag yoga wilt doen: begin met een kort filmpje.

Ik hoor graag hoe het met je gaat en of en hoe je yoga integreert in je leven.