Orakelen (mam 21 februari 2010)

Kennen jullie het gevoel van op een kruispunt staan in je leven en dat je alle kanten uitkunt? Dat je geen idee hebt welke weg je moet gaan? Ik heb dat gevoel regelmatig; bij grote kruispunten met zebrapaden en verkeerslichten, maar ook bij kleine rustige kruispunten. Maar soms ook als ik de weg loop en mij afvraag of ik niet terug moet keren.

xc9en van de dingen waar ik dan behoefte aan heb is iemand die zegt welke weg ik moet gaan; dus iemand die kan voorspellen hoe de weg er verder op uit ziet? Niet iemand die goede raad geeft, maar iemand die de toekomst zou kunnen voorspellen. Een hulpmiddel kan dan zijn een orakel. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de oosterse orakelvorm: de I Tjing of de westerse orakelvorm: de tarot.

De I Tjing werkt met muntjes en dan kom je uit bij hexagrammen; moeilijke oude teksten die je iets vertellen. Heel mooi, maar ook heel moeilijk om te begrijpen.

De Tarot werk met kaarten, met beelden. Daarbij gaat het om de verhaal achter de kaarten.

Een andere manier is een kaart trekken met een tekst erop. Vrijwel altijd zal het een tekst zijn die nu van toepassing is op jou in je leven. Ik wil jullie uitnodigen om een kaart te trekken. Je kan de kaart gebruiken in je meditatie.

Eén gedachte over “Orakelen (mam 21 februari 2010)”

Reacties zijn gesloten.