Liefde na liefde

Liefde na liefde

Er komt een tijd 
dat je opgetogen 
jezelf zal begroeten als je aankomt 
bij je eigen deur, in je eigen spiegel, 
en elk zal glimlachen bij de begroeting van de ander, 

en zeggen, ga zitten. Eet. 
Je zult de vreemdeling weer liefhebben die je zelf was. 
Geef wijn. Geef brood. Geef je hart terug 
aan zichzelf, aan de vreemdeling die al je hele leven 

van je houdt, maar die jij negeerde 
voor een ander, die jou door en door kent. 
Haal  de liefdesbrieven van de boekenplank, 

de foto’s, de wanhopige krabbels, 
trek je eigen beeltenis van de spiegel. 
Ga zitten. Doe je tegoed aan het leven.

(Derek Walcott) 

Yogales 22 januari 2020

thema: houden van jezelf, zorg voor jezelf

Stilte

  1. Meditatie (10) 
  2. Losmaakoefeningen hele lichaam (15)
  3. Variatie zonnegroet (25): met lage lunch en van daaruit naar vooroverbuigen met benen wijd; ster-houding, 2e krijger.
  4. Variant utthita eka padangusthasana (30): ga staan buig rechterknie en til op; handen in namaste; adem in en strek rechterbeen naar voren; open je armen; adem uit weer terug en herhaal 7x, daarna andere kant.
  5. Sphinx yin (35)
  6. Shalabhasana (40) dynamisch: ga liggen op de buik, op 1 wang, armen langs lichaam, benen gebogen. Adem in en til lichaam en voeten van de vloer, armen zijwaarts. Adem uit en kom terug. Herhaal
  7. Boot (45)
  8. Apasana (50) ga liggen adem uit trek knieën naar borstkas, adem in en strek armen en benen naar boven. herhaal. Eindig met knieën naar de borstkas
  9. Supta baddha kanasana met bolsters (restorative) (60)

9. Bodyscan (75)

Open je hart voor alles in je, ook al het ongewenste, nare, pijnlijke moeilijke. Stel je voor dat het opgenomen wordt in de warme lichtheid van je hart, zoals de zon die alles verwarmt waar hij op schijnt. Er is meer dan voldoende liefde, aandacht, respect, waardering in jou, voor jou zelf. Laat de liefde voor jezelf toe. Het is goed zoals het is, ook als het niet helemaal goed is. Neem dan iemand in je gedachte die je heel nabij is en die jouw liefde ook goed kan gebruiken. Je hem of haar voor je en stel je voor dat er meer dan voldoende liefde en warmte, aandacht en respect in jou is om ook hem of haar mee te verwarmen,, En wens diegene toe: mogen het goed me je gaan, moge je gelukkig zijn. En neem dan ook iemand in je gedachte met wie het moeilijk hebt op dit moment. En stel je voor dat ook hij of zij mag delen in jouw liefde en warmte, aandacht en respect. En wens ook deze persoon toe: mogen hergoed met je gaan, moge je gelukkig zijn.