Les 7 oktober 2009

1.

Meditatie

Meditatie

10

2.

Korte zonnegroet met tadasana, padahastasana, plank, kat,ronddraaien bekken, met hoofd naar beneden naar de cobra, schouders draaien, hond, padhasatasana en tadasana

Losmaakoefening

25

3.

Tadasana met ujaji

Pranayama

30

4.

Virabdrasana 1

Staande houding

35

5.

Danser

Staande balanshouding

30

6.

Badha Konanasan

Zittende houding

35

7.

Janu sirsasana

Vooroverbuiging

40

8.

Boot

Buikspieren

45

9.

Sprinkhaan

Achteroverbuiging

50

10.

Krokodil

Torsie

55

11.

Dode kevertje

Liggende houding

60

12.

Savasana met muziek

Ontspanning

75

Vuurademen

Ga op de rug liggen. Sluit je ogen en ontspan. Voel je voeten, benen, bekken, rug, buik, schouders, armen, handen, nek en hoofd. Stel dat je steeds dieper de grond in zinkt. Voel je almaar rustiger worden en hoe je ontspanning zich verdiept.

Wanneer je er klaar voor bent, begin je bewust verbonden in het navelchakra te ademen. Het navelchakra ligt op je navel, het centrum van je lichaam. Laat het centrum almaar warmer worden en word gewaar hoe er een fijne energie uit stroomt, die zich over je hele lichaam verspreid. Blijf verbonden door te ademen en houd de concentratie op de navelchakra gefixeerd. Als je dit goed af gaat, probeer je, als het niet te veel moeite kost, het warmte gevoel van het navelcentrum en het gevoel van de stromende energie al ademend steeds verder te versterken.

Als je het goed lukt om je te concentreren op je navelchakra en om tegelijkertijd verbonden te blijven ademen, stel je dan voor dat er vanuit de navelchakra ene felgele energie uitstraalt. Observeer hoe er kleine felgele deeltjes van het dondergele navelchakra uitgaan en zich over je hele lichaam verspreiden.

Laat dan de oefening los en adem gewoon. Voel wat er is gebeurd in deze oefening. En of er iets is veranderd.

Wat doet deze houding?

          Maakt je bewust van je navelchakra

          Maximaal 5 minuten