Les 25 september 2009

1.

Welkom en uitleg chakraxe2x80x99s en 5e chakra

10

2.

De iglo

Ontspanning

25

3.

Meditatie met mantra Aum

Meditatie

40

4.

Uitleg Ujaji

Pranayama

55

5.

Leeuw

Zuiverende houding

60

6.

Boom

Staande balanshouding

65

8.

Houthakkershouding

Staande houding

75

7.

Virabdrasana 1

Staande houding

70

9.

Kat met sisklank

Losmaakoefening

80

10.

Patchimotanasasna

Vooroverbuiging

85

11.

Ploeg

Omgekeerde houding

90

12.

Schouderstand

Omgekeerde houding

95

13.

Brug

Achteroverbuiging

100

14.

5e chakra ademhaling op muziek met bhastrika ademhaling met visualisatie van opgaande energie op inademing en neergaande energie op uitademing.

Pranayama

115

15

Yoga Nidra uitgebreid

Ontspanning

150

De Iglo

Doel: bescherming, terugtrekken in jezelf, opladen

Eerst algemene ontspanning.

Stel je voor dat je in een zonovergoten sneeuwlandschap bent. Je ziet een iglo, zoxe2x80x99n huisje van sneeuw, met een opening die groot genoeg is om je gemakkelijk door te laten. Binnen heerste een gelijkmatige aangename temperatuur. Er schijnt een zacht diffuus licht. Alle invloeden van de buitenwereld storen je niet langer. De iglo is leeg, op een prettig wit bed na, waarop je heel comfortabel kunt liggen. Het bed voegt zich volledig naar je lichaam. Je ademt rustig in en uit en je adem heeft een kleur die op dit moment heel goed voor je is. Met je uitademing bekleedt je de binnenkant van je iglo, die daardoor nog prettiger en aangenamer wordt. He t is een helende plek, waar je volledig kunt opladen en herstellen van alle dingen van de dag. Je gedachten zijn kalm en rustig en is niets wat je stoort.

Dan valt je oog op een is in de wand, waar je een goddelijk beeldje ziet, een androgyne figuur, die alle mannelijke en vrouwelijke eigenschappen in zich verenigt. Je voelt de invloed. Ook in jou vloeien alle tegenstellingen samen, er ontstaat rust en wijsheid, waardoor je de juiste keuze s kunt maken.

Dan zie je in je iglo twee voorwerpen, een prachtig zwaard en een schitterende schaal. Uit deze twee voorwerpen dien je te kiezen, voordat je weer naar buiten gaat. Je maakt je keuze weloverwogen en heel vanzelfsprekend en gaat verkwikt naar buiten, wetend dat je altijd als dit nodig is weer terug kunt keren. Buiten is het prachtig, helder en fris. Met je voorwerp vervolg je je toch. Tot je verrassing verschijnt er dan an je linkerzijde en dier. Het kan zijn dat je verrast bent over het dier, of dat het dier verrast is over jou. Toch is dit dier jouw persoonlijke krachtdier. Het zal je helpen om je doelen te verwezenlijken, je beter en sterker te voelen,. Aan de sneeuwvlakte grenst een bos, waarin je een plek vindt om alles nog eens te overdenken. Je vlijt je neer op het zachte mos en slaapt en droomtxe2x80xa6..

Elke nacht als je in je bed stapt om te gaan slapen, kun je dit zelfde gevoel weer ervaren, zodat je de hele nacht vast en diep kunt slapen, zodat je de volgende morgen fit en verkwikt kunt opstaan. Zo fit en verkwikt dat je er nu al naar verlangt. |Ik zal je hierbij helpen door te tellen van 1 tot 5. Bij 5 ben je weer helemaal terug en fit, klaar helder wakker.

Mantra Aum

Mantra is een woord of een klank of een reeks woorden of klanken. Man betekent denken en tra betekent bevrijden. Een mantra crexc3xabert een opening in het denken.

De mantra Aum is de oertrilling, de oermanifestatie van bewustzijn. Uit deze klank komen alle andere klanken, woorden, betekenissen en zelfs alle bestaande vormen voor.

Laat de Aum-klank moeiteloos en harmonieus in je eigen ruimte klinken alsof je hele energie veld mee resoneert en in harmonie wordt getrilt. Na een poosje laat je de harmonie van de mantra stil in jezelf klinken. Het bewustzijn wordt dan op natuurlijke wijze meegenomen naar zijn thuisbasis.