Les 14 april 2010

1.

Meditatie

Meditatie

10 min.

2.

5 tibetanen

Losmaakoefeningen

20

3.

Boom

Staande balanshouding

25

4

Padahastasana

Staande vooroverbuiging

30

5.

Janu sirsasana

Vooroverbuiging

35

6.

Vooroverbuigen met benen wijdbeens

Vooroverbuiging

40

7.

Cobra

Achteroverbuiging

45

8.

Krokodil

Torsie

50

9.

Brug

Achteroverbuiging

55

10.

Halve kaars

Omgekeerde houding

75

11.

Savasana

Ontspanning

De vijf Tibetanen

Alle oefeningen worden een gelijk aantal gedaan. Je kan beginnen bij 3 keer tot maximaal 21 keer. Kom elke keer terug tot staan en voel hoe het met je is. Adem dan goed in en uit.

Rite 1

Ga staan met je voeten op heupbreedte. Adem in en breng je armen zijwaarts. Kijk naar je rechter hand en draai cirkels. Kom terug tot stilstand.

Rite 2

Kom liggen op de rug. Armen langs het lichaam. Adem in en til het hoofd op en breng de benen 90 graden omhoog. Op een uitademing breng je het hoofd en benen gelijktijdig naar beneden.

Rite 3

Ga staan in de xe2x80x98kameelxe2x80x99houding met je tenen ingekruld. Op je kniexc3xabn en dan recht tot aan je hoofd. Armen hangen langs het lichaam. Adem in en breng de kin naar de borst. Adem uit zet de handen in de heupen en buig achterover.

Rite 4

Ga zitten in de xe2x80x98stokxe2x80x99houding. Op je billen met je benen recht naar voren. Handen zet je naast de heupen. Adem uit en breng je je bekken omhoog zodat je omgekeerd op je handen en voeten staat. Adem in en kom terug.

Rite 5

Kom staan in de hond met het hoofd omhoog met ingekrulde tenen. Dus op handen en voeten, met je lichaam recht, bekken naar de grond en je kijkt omhoog. Adem uit en kom met je bekken omhoog in de hond met het hoofd naar beneden. Adem in kom weer in de hond met het hoofd omhoog.

Wat doet de houding?

xc2xb7         Goed voor levenslust en jonger voelen.

xc2xb7         Training evenwichtsorgaan.

xc2xb7         Zuivert het lichaam.