Les 10 juni 2010

 

1.

Aankomen; welkom; korte uitleg chakraxe2x80x99s en korte meditatie

Meditatie

10 min.

2.

Voelen van de chakraxe2x80x99s

Liggende oefening

20

3.

Openen chakraxe2x80x99s: om oefening

Staande houding

25

4

Tadasana en rondjes draaien met bekken

Staande houding

30

5.

Boom

Staande balanshouding

35

6.

Virabdrasana 2

Staande houding

40

7.

Kat met s-klank

Losmaakoefening

45

8.

Halve kameel

Achteroverbuiging

50

9.

Janu sirsasana

Vooroverbuiging

55

10.

Eenvoudige krokodil

Torsie

60

11.

Ontspanning in de tuinen

Ontspanning

75

Ervaren van de zeven chakraxe2x80x99s

 

Ga op de grond liggen op je rug. De benen liggen languit. De armen liggen ontspannen naast je  lichaam. Sluit de ogen en stel je vijf ademhalingen lang voor dat je met elke inademing diepe ontspanning inademt en met elke uitademing alle spanningen loslaat en uitademt. Voel je  vanzelf rustiger wordt en meer ontspannen.

Leg nu de wijs-, middel- en ringvinger van je rechterhand op het hoogste punt van je hoofd. Adem tienmaal diep en regelmatig in en uit en probeer de aanraking op je hoofd zo duidelijk mogelijk te voelen.

 Leg vervolgens dezelfde drie vingers tussen je wenkbrauwen en concentreer je opnieuw tien ademhalingen lang op de aanraking.

Verplaats de drie vingers naar de onderkant van je keel. En probeer opnieuw de aanraking tien ademhalingen lang zo bewust waar te worden.

Leg dan je drie vingers ter hoogte van je hart op het midden van je borstbeen. Adem tien maal diep en regelmatig in en wordt je bewust wat je op deze plaats voelt.

Leg daarna je drie vingers op je navel en adem bewust tienmaal in en en uit en voel de aanraking zo bewust mogelijk.

Als volgende stap leg je de drie vingers net boven je geslachtsorgaan, waarna je opnieuw tien ademtochten lang zo bewust mogelijk probeert gewaar te worden wat je op deze plaats voelt.

Draai je daarna langzaam op je linkerzij en leg de drie vingers van je rechterhand aan de achterkant op het onderste eind van je wervelkolom. Wat wordt je daar gewaar? Concentreer je tien ademhalingen !