Les 1 oktober 2008

1.

Kleurenmeditatie

Meditatie

10

2.

Zittende losmaakoefeningen van Mukunda en masseren voeten

Losmaakoefeningen

15

3.

Tadasana en de eerste tibetaan

Staande houding

20

4.

Zijwaartse beenheffing

Staande balanshouding

25

5.

Grote cirkel

Staande houding

30

6.

Aan de muur hangen

Staande ontspanning

35

7.

Hurkzit

Polarisatieoefening

40

8

mula bandha en udiyana bandha

Ademoefening

45

9

Patschimotanasana

Vooroverbuiging

50

10.

Cobra

Achteroverbuiging

55

11.

Tweede tibetaan buikspieren

Buikspieren

60

12.

Krokodil

Torsie

65

13.

Savasana

Ontspanning

75

Kleurenmeditatie

Ga zitten in een voor goede meditatiehouding. Voel het contact met de aarde. Voel je voeten, je billen, je benen, hoe je rug recht is en je hoofd recht op je romp staat. je armen en schouders zijn ontspannen en je handen rusten in je schoot of op je kniexc3xabn.

Richt je aandacht nu op de kleur rood. Zie de kleur voor je. Voel de kleur. Rood is de kleur van daadkracht, voedt je spontaniteit en doet je energiek door het leven gaan.

Richt je aandacht op de kleur oranje. Stel je dit voor. Oranje brengt nieuwe energie, maakt je vrij van beperkingen en geeft kleur aan je leven.

Richt je aandacht op de kleur geel. Geel is de kleur die je opmontert, nieuwe ideexc3xabn geeft en dingen in je doet rijpen.

Richt je aandacht op de kleur groen. Groen is de kleur die je in balans brengt, je ritme herstelt en rust geeft

Richt je aandacht op hemelsblauw. Hemelsblauw is de kleur van bewustwording, versterkt je intuxc3xaftie en geeft je de kracht te uiten wat in je leeft.

Richt je aandacht op de kleur indigo. Indigo is de kleur die een richtingaanwijzer is naar innerlijke wegen in het gaan naar de heelheid.

Richt je aandacht op de kleur violet. Violet is de kleur van de zuiverende geestelijke kracht, die je doet groeien en je voert naar de verre verten van het licht.

Nu richt je je aandacht op de totaliteit van de kleuren van de regenboog, de kleuren die verschijnen als het regent en tegelijkertijd de zon schijnt. De regenboog die ons vreugdevolmaakt als we die stralende boog aan de hemel zien staan.

Tenslotte ga je deze oefening afronden door wat dieper door te ademen, even te bewegen je uit te rekken en de ogen te openen.