Kindhouding

De kindhouding is een houding om met de aandacht naar binnen te gaan en tot rust te komen. Zowel fysiek als mentaal. De kindhouding (balasana) doe je zo:
Ga op je knieën zitten op je matje. Houd de tenen bij elkaar en breng de knieën naar buiten en kom voorover met je bovenlichaam. Maak de armen lang, vingers naar voren. Voorhoofd op de grond. Billen richting de voeten.
En volg de beweging van de adem. Kijk of je naar je onderrug kan ademen.

Kindhouding

Alternatief is een kindhouding waarbij je de knieën bij elkaar houdt en je armen langs je lichaam legt. Ook met het voorhoofd op de grond. Als dat niet lukt kan je een blok onder je voorhoofd leggen of maak vuisten van je handen en leg je voorhoofd op je handen.

Yogales 5 februari 2020

  1. 10 Liggen met benen gebogen; knieën tegen elkaar aan, voeten langs de mat. Ademoefening. 5 tellen inademen, even vasthouden, 7 tellen uit ademen.
  2. 20 blijf liggen op de rug. Trek de rechterknie naar je toe. Gebruik een touw om het been te strekken: omhoog, en opzij. Herhaal andere zijde.

Trek beide knieën naar je toe: adem in strek armen en benen omhoog; adem uit maak klein

3. 25  kom in een actieve kindhouding; armen lang. Adem in en kom omhoog rug hol en adem uit weer terug naar de kindhouding. Herhaal op de beweging van de adem

4. 30 kom in de hond met hoofd naar beneden. Adem in en til rechterbeen omhoog. Buig been en breng naar links. Herhaal andere zijde.

5. 35 kom staan; adem in en maak lang kom op de tenen; adem uit en buig benen, handen naast de knieeen, adem in strek de armen omhoog. herhaal.

5. 40 janu sirsasana met touw.

7. 45 Boothouding; met variaties

8. 50 liggen op de buik met benen gebogen; op 1 wang. Adem in en strek armen zijwaarts en benen omhoog. Adem uit kom terug in uitgangshouding.

9. 55 Krokodil

10 75 Savasana