Hoe overleef ik een zomer zonder yogales?

Afgelopen woensdag gaf ik alweer de laatste les van het yogaseizoen: Speciale (leuke) lessen op basis van gekozen yogakaarten.

Mijn yogalessen starten weer in september. Ik geef je hieronder aantal tips om te ‘overleven’ zonder yogales.

Bespreek met jezelf of je yoga wilt doen deze zomer of niet. Je mag het doen, het moet niet. Je kan ook tai chi gaan doen, meedoen met strandmeditatie of helemaal niets. Alle opties zijn goed.

Als je besluit om yoga te gaan doen. Zorg dan voor de juiste middelen. Dus heb je een plekje in huis waar je dat kan doen? Een eigen kamer of een hoekje van een kamer? Heb je een matje? Misschien een meditatiekussentje?

Hoe vaak wil je yoga gaan doen? Het is beter om elke ochtend 5 minuten yoga te doen of te mediteren dan voornemen om 1 x per week een uur te doen.

Wat ga je dan doen? Houd het simpel. Kies een aantal houdingen uit die je herhaalt, bijvoorbeeld meditatie en een aantal zonnegroeten of een andere serie houding. Inspiratie kan je bijvoorbeeld halen uit boeken of tijdschriften of internet. Verzin je eigen serie of volg een les op yoga-tv.

En tot slot kan je ook een uitstapje maken naar andere yogascholen. Zekere grotere yogascholen hebben in de zomer vaak een zomerrooster en is het mogelijk om losse lessen te volgen.

En anders zie ik jullie hopelijk weer in september! 🙂