Het is tijd

Vandaag is het midzomer en internationale yogadag. Blijkens astrologische berichten gaan we een periode in van grote veranderingen. Ik las ook een yogaberichtje dat alles wat er gebeurd en wie je ontmoet geen toeval is. Alles gebeurt met een reden. Tja ik weet het nooit zo met dat soort berichten. Ik ben nogal nuchter en niet zo yoga-zweverig. Ik hou van controle en zekerheden en ik vind het ontzettend lastig om mij over te geven aan alle onzekerheden die er nu zijn. Zo weet ik nog niet hoe en waar ik yogales kan geven na de zomer. Dat is afhankelijk van de corona-maatregelen en ruimtes die daarbij passen en beschikbaar zijn. Ik kan mij daar heel druk over maken en over piekeren, maar ik zie ook dat dat niet helpt.
Wat ik wel weet is van afgelopen maanden dat yoga houvast geeft. Yoga is een manier van leven en maakt onzekerheden inzichtelijk. En het maakt het mogelijk om liefdevol naar mijzelf te kijken. Hoe moeilijk dat ook is.
Ik heb afgelopen tijd buiten yoga les gegeven en maar 1 online les opgenomen: een stoelyogales voor het reiken naar de zon. Veel plezier ermee.