Gelukkig nieuwjaar

Ik wens jullie allemaal een gezond, gelukkig, veilig en liefdevol 2017!

21 december 2016 kerstyoga

Nr. Omschrijving Min.
1.

Kaarsmeditatie

Metta voor alle mensen in de wereld

10
2. Dans van de nacht 20
3. Danser 25
4 Koe staand 30
5

Variant janu sirsasana

Ga zitten uitgangshouding janu sirsasana; rechterbeen gebogen

Adem in en strek linker arm op boven het hoofd

Adem uit en draai naar rechts

35
6 Sphinx en cobra 40
8. Snelle krokodil 45
9. Kikker (yin) 50
10 Eind ontspanning 60

 

Dans van de nacht

  1. Ga staan in tadasana. Voel de opgestrektheid van de houding. De armen hangen ontspannen langs het lichaam. Adem uit en zak zachtjes door de knieën. Adem in en buig het hoofd naar achteren. Adem in en kom weer staan.
  2. Adem in en strek de armen omhoog. Pak met de linkerhand de rechterarm en maak jezelf lang. Adem uit en breng de armen naar beneden.
  3. Breng de voorzichtig de kin naar borst en kom langzaam wervel voor wervel naar beneden. Blijk hierbij doorademen. Als je beneden bent blijf je daar even door ademen. Begin op een uitademing de tocht naar boven door wervel voor wervel omhoog te komen totdat je weer in tadasana staat.
  4. Zet de handen op de heupen met de duimen naar voren en de vingers naar achteren. Adem uit en beweeg gelijktijdig het bekken naar voren en het hoofd naar achteren. Adem in en kom weer terug in tadasana.
  5. Breng je hoofd voorzichtig naar links op een inademing. Als je hoofd is gedraaid, draai de rest van het lichaam naar links op een uitademing. Adem in en breng de romp weer terug en adem uit en breng het hoofd weer terug. Adem uit en draai je hoofd naar rechts, en adem in draai je hele romp naar rechts. Adem uit breng je romp terug. Adem in breng je hoofd terug naar het midden.
  6. Adem uit en laat je hoofd naar links zakken terwijl je lichaam volgt in deze zijwaartse beweging. Adem in en kom omhoog. Adem uit en herhaal naar rechts.

 

Herhaal de oefening in ieder geval 1 x.