De afronding

Artikelyoga 

Bijgaande tekst is gepubliceerd in het Tijdschrift voor Yoga 4/07:

Hooggevoeligen voelen meer dan xe2x80x98gewonexe2x80x99 mensen wat er om hun heen gebeurt, maar hebben daardoor ook meer last van prikkels, wat kan leiden tot stressklachten. Yoga kan helpen met het zoeken van balans tussen lichaam en geest.

Ik heb vier themaxe2x80x99s ontwikkeld om hooggevoeligen te helpen. Te helpen om de negatieve kanten van hooggevoeligheid aan te kunnen en om de kwaliteiten te kunnen ontwikkelen.

Het eerste thema is balans en aarden. Door balansoefeningen en aardende oefeningen kom je meer met beide benen op aarde in plaats van met je hoofd in de wolken.

Het tweede thema is ademen. De adem en gevoelens zijn nauw verzonden. Dus als je beter met de adem kan omgaan, kan je ook beter met emoties omgaan.

Het derde thema is wapenen en sterk zijn. Dit gaat over het zoeken naar de kracht in jezelf.

Het vierde thema is liefde voor jezelf. Als je jezelf accepteert zoals je bent en jezelf waardeert om wie je bent, kan je ook van een ander houden.

Mijn lessen hebben geleid tot zelfbewuste krachtige leerlingen. Zij zijn nu bewust van de adem, hoe ze in het leven staan, hebben meer energie en staan in contact met de aarde.

Annemarie Dijk

www.gevoelvooryoga.nl

Eén gedachte over “De afronding”

Reacties zijn gesloten.