Balans

Yoga gaat over vasthouden en loslaten. Komende woensdag is alweer de laatste les van de eerste serie yogalessen van dit seizoen. Een serie die in het teken stond van balans brengen in de hormonen. Houdingen die daarbij horen zijn de kathouding, het konijn, de sfinx en de kameel. Houdingen waarbij de hormoonklieren in het hoofd, keel en onderrug worden gestimuleerd.

Het hele leven gaat natuurlijk over balans: zoals Rumi al zei: “het leven is een balans tussen vasthouden en loslaten”. Yoga kan hierbij tot hulp zijn. Hoe zorg jij voor balans in jouw leven?


yogales 23 oktober 2019
Asana
1Salamba setu bandhasana10
2Kat houdingTorsie vanuit kathouding, handen in namasteHondStukje zonnegroet20
3.Staande Tibetaanse houdingenVoorover buigen vanuit een brede spreidstand. Voel na in statische vooroverbuigenOpzij bewegen met gebogen been.
25
3Zittende houdingenVooroverbuigen benen wijdbeens met variatiesArdha matsyendrasana35
4Kindhouding, armen gebogen handen richting plafondPuppypose, voorhoofd op handen; masseer je voorhoofd.Konijn; met variatie armen achter rug rekkenLiggen op de buik en armen zijwaarts en draai op 1 arm voor stretch in de armen. (yin)45
5Sphinx en evt cobraBooghouding50
6.BrughoudingDynamischAdem in breng armen naar achteren bekken omhoog.Adem uit en breng bekken naar beneden en armen langs lichaam.Statisch met een blok.Lig op de rug: 1 been op andere been en trek knie naar je toe. Met been recht naar voren ipv laten hangen. 60
7Savasana75