Annemarie

Annemarie Dijk-Ebbens (1972), beoefent sinds begin jaren negentig yoga. In Amsterdam volgde ze tijdens haar studie Rechten lessen bij verschillende leraren, waaronder het Iyengar yoga centrum.

“Ik merkte daar het heilzame effect van yoga op het lichaam. En tijdens mijn wereldreis van 2001 tot 2003 kwam ik ook in aanraking met de spirituele kant van yoga, in India, Nepal, Nieuw-Zeeland en Guatemala. Dat is de reden geweest om me verder te verdiepen in de yoga en meditatie en dit over te willen dragen op anderen.

Voor mij is yoga belangrijk, het is ook een manier van leven. Lichamelijk is dat omdat ik last krijg als ik het niet doe: dan krijg ik pijn in mijn rug, nek en armen en het zorgt dat ik kan omgaan met mijn auto-immuunziekte sarcoïdose. Maar het is ook belangrijk om juist contact met mijn lichaam en niet te veel in mijn hoofd te gaan zitten. Door mijn werk zit ik veel in mijn hoofd; daar heb ik ook veel stress. De yoga brengt het meer in balans. Spiritueel vind ik het ook belangrijk; het is een manier om in contact te staan met “God”, zonder dat ik mijzelf daarin verlies.

Lesgeven vind ik leuk door het contact dat ik met de mensen heb: ik maak de lessen ook persoonlijk. Ik vind het goed om te zien dat mensen vorderingen maken en dan bedoel ik dat ik zie dat mensen binnenkomen totaal in het hoofd en hoog ademen, dan naar verloop van tijd rustiger worden, hun voeten gaan voelen en dieper kunnen ademen.”

Mijn naam is Ans Jansen en ik zie het als een voorrecht de lessen van Annemarie te mogen volgen. Ik volg al een aantal jaren Yoga en ik heb kennis mogen maken met diverse yoga docenten, dus ik heb enig vergelijkingsmateriaal. De wijze waarop Annemarie les geeft is zeer relaxed, maar tevens zeer effectief voor zowel je conditie als je innerlijk welzijn. De nadruk ligt op het blijven binnen je eigen grenzen, maar deze tegelijkertijd ook op zoeken en je er bewust van zijn.
De wekelijkse yogales is voor mij een stilstaan en het opladen van mijn accu.
Dank je wel Annemarie.

Van 2003 tot 2007 volgde Annemarie de docentenopleiding bij de Stichting Yoga en Vedanta, erkend door de Vereniging voor Yogaleerkrachten Nederland en de Europese Yoga Unie. Ze volgt regelmatig bijscholingscursussen zoals tijdens het jaarlijkse congres van de Vereniging voor yogaleerkrachten, maar ook de yogaconferentie in Zinal in Zwitserland. Ook heeft ze de driejarige opleiding bij ITIP, school voor leven en werk, gevolgd. In 2015 heeft zij de opleiding Mindfullness gevolgd bij het ITIP. De laatste opleiding die zij heeft gevolgd is de teachertraining Restorative Yoga bij Lizzie Laseter.

Zij is tijdens haar opleiding gestart met het lesgeven in Haarlem en geeft sinds 2008 les in Hoofddorp. Annemarie is aangesloten bij de Vereniging voor Yogaleerkrachten Nederland.

Daarnaast is zij werkzaam als projectleider bij de overheid.