Adem

Afgelopen weken merkte ik weer eens hoe fijn het is als je gewoon kan ademen. Ik had bronchitis en elke ademteug was haast een gevecht. Dus ik heb afgelopen weken veel yoga voor de longen gedaan.

Breath is the finest gift of nature. Be grateful for this wonderful gift. Amir Ray

Flow voor de longen
Ga staan. Adem in en breng de armen omhoog. Adem uit en brengen de armen naar beneden. Handen op de vloer. Adem in en pak de handen achter de rug. Armen zo ver mogelijk van je af. Adem uit en breng de handen weer naar de rug en naar de vloer. Adem in en breng de armen omhoog. Adem uit en breng de handen in namaste. Herhaal.

17 april 2019 Nr. Omschrijving Min. 1. Meditatie voor hartmeridiaan Ga zitten in meditatiehouding en pak met je rechterhand je linkerarm vast achter je lichaam. Herhaal de andere kant. 10 2 Flow voor de longen Ga staan Adem in en breng de armen omhoog Adem uit en brengen de armen naar beneden. Handen op de vloer. Adem in en pak de handen achter de rug. Armen zo ver mogelijk van je af. Adem uit en breng de handen weer naar de rug en naar de vloer. Adem in en breng de armen omhoog. Adem uit en breng de handen in namaste. Herhaal. 20 3 Draaien van armen links rechts 25 4 Liggen op de rug met bolster onder de onderrug Benen omhoog voor eenvoudige viparita karani 35 5 Sphinx Counterpose: superman 45 6 Liggen op de buik. Buig de benen. En zwaai de voeten heen en weer. 50 7 schouderrol 55 8 Brug houding 60 9 Apasana 65 10 savasana 75