Afgelopen maanden heb ik meegedaan met de 30-day-yogachallenge van Adriene. De bedoeling is dat je dan elke dag meedoet met een yogales op YouTube. Nee het lukte niet om het elke dag te doen, maar wel om de challenge binnen 1,5 maand af te ronden. De oefeningen waren vooral uit de hoek van de vinyasa yoga. Dat is een yogavorm waar je de houdingen in een flow doet en waar kracht bij komt kijken. En het heeft mij ook veel gebracht. Ik voel mij energieker en krachtiger en heb zeer goed geslapen. Ga ik nu alleen nog maar vinyasa yoga doen? Nee, ook de andere vormen waarbij je langer in een houding blijft (hatha, yin) zijn waardevol en fijn. En restorative yoga blijft toch wel de fijnste yogavorm om goed te kunnen ontspannen. En dan vooral zonder YouTube.

Yogales 12 februari 2020

  1. 10 Kom zitten in meditatiehouding. Begin met voelen en waarnemen hoe het met je is. 

En dan adem je 5 tellen in, houdt even vast en 7 tellen uit. 

Daarna volg je de adem in de volgende oefening: adem in en til armen zijwaarts op; adem uit handen in namaste voor de borst; adem in langs je oren handen omhoog handpalmen tegen elkaar aan; adem uit armen helemaal naar beneden.

2. 15 Kat houding met variatie: op handen staan en knieën een klein stukje optillen,.25 Kom staan: 3. 30 Stukje zonnegroet: adem in maak lang en kom voorover. Kom naar achteren: plank, hond met het hoofd naar beneden. Rechterbeen omhoog en stap tussen de handen. Kom naar een staande houding: trikonasana, naar parsvottanasa, en daarna handen op de grond en been omhoog (halve maan). Herhaal andere kant. Voel na in een eindhouding.

4. 35 Janu sirsasana 

5. 40 Boothouding

6. 45 Patschimotanasana met bolster

7. 50 Krokodil (evt. Brug daarna)

8. 55 apasana en 1 been naar buik

9. 75 savasana